Články k projektům

Videa na téma komunikace mezi rodiči a dětmi

Zbývající videa natočená v rámci projektu „Komunitní centrum interkulturní mediace mezi školou, rodiči a dětmi“, reg. č. CZ.03.2.X/0.0/0.0/20_139/0017153, se tematicky věnují komunikaci mezi rodiči a dětmi.

V rámci projektu jsme natočili celkem 10 videí – 3 videím o první pomoci jsme věnovali samostatný článek, stejně jako videu k prevenci domácího násilí. Následujících 5 videí má potenciál zmírňování napětí mezi dětmi a rodiči, kteří žijí v ČR, avšak aplikují výchovu z dob svého dětství ve Vietnamu; videa se věnují zejména komunikaci mezi rodiči a dětmi, která nebývá ve vietnamských rodinách běžná. S tím souvisí i poslední video věnované aktivnímu naslouchání v komunikaci, též vysvětlení účelu a výhod mediačních setkání, pokud nastane v rodině komunikační problém.

Videa jsou určena vietnamským rodičům s nedostatečnou znalostí českého jazyka, všechna jsou proto předabována do vietnamštiny:

1. Mé dítě má „poruchu“ (výslovnost, autismus, dysfázie, logopedická porucha atd.), je jiné

Video můžete shlédnout ZDE.

2. Volný čas a aktivity

Video můžete shlédnout ZDE.

3. Emoce – jak pracovat s emocí každého dítěte, každé dítě je jiné

Video můžete shlédnout ZDE.

4. Za co děti chválit

Video můžete shlédnout ZDE.

5. Násilná komunikace s dětmi

Video můžete shlédnout ZDE.

6. Aktivní naslouchání v komunikaci

Video můžete shlédnout ZDE.

 

KOMUNITNÍ CENTRUM INTERKULTURNÍ MEDIACE MEZI ŠKOLOU, RODIČI A DĚTMI

- CZ.03.2.X/0.0/0.0/20_139/0017153

je spolufinancován Evropskou unií.

Vytvoření a realizace inovativního programu nastavení efektivní interkulturní komunikace mezi vietnamskými rodinami s dětmi a subjekty, které s nimi pracují se zapojením mediace a supervize jako nových prvků interkulturní práce.